Salg i butikk

Dette kurset er en innføring i grunnleggende salgsteknikk for butikkmedarbeidere. Kurset er egnet for nye i butikkyrket, samt som en oppfriskning for både kjøpmannen og de mer rutinerte butikkmedarbeiderne. Deltagerne på kurset får massevis av konkrete praktiske "knagger" som de direkte kan overføre til jobben i butikken.

046-0080.gif


Å jobbe som selger i en butikk er et spennende, men også et krevende yrke. Noen kunder kommer bare for å kikke, noen for å prøve, noen for å kjøpe og andre vet ikke riktig hva de skal. Noen ganger er det helt stille i butikken, andre ganger er det utrolig hektisk. Det er de som hevder at å jobbe i butikk ikke er noen kunst, fordi kundene kommer jo av seg selv. Det er ikke riktig, for selv om kundene kommer til deg, så er jo ikke det samme som at de handler hos deg!


Butikksalg er hardt arbeid, og de som jobber med dette er nødt til å stå på for å nå sine salgsmål, slik som i alle andre salgsyrker. Enkelte kunder ekspederer man, mens andre må man virkelig jobbe for å klare å selge til. På dette kurset tar vi for oss hvordan man aktivt kan selge til kunder som kommer inn i butikken.På kurset tar vi for oss hele prosessen, fra vi ønsker kunden velkommen, gjennom salgssamtalen, til visningen og avsluttningen av salget. Vi jobber med merssalg og oppsalg, kundelojalitet og relasjoner, i tillegg til at vi går dypere inn på hva god service og kundebehandling er.

Deltagerne på kurset får tilført kunnskap i salgsteknikk og de får trene sine ferdigheter i praksis. Dette er ikke et åpent kurs i den forstand at deltagerne på kurset kommer fra forskjellige bedrifter og bransjer. Kurset er utelukkende bedriftsinternt. Før kurset holdes vil det gjøres en analyse, hvoretter kurset blir skreddersydd og tilpasset konkret den arbeidssituasjon, de produkter og de ord og uttrykk som er gjeldende for bedriften og bransjen. Dette er nærmere beskrevet i PCO prosessen. Kurset i butikksalg har en varighet på to arbeidsdager.